links
Το γάλα με το οποίο αναθράφηκε ο Δίας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελληνική διατροφή. Παρόλο που το κατσικίσιο κρέας και το τυρί συναντάται συχνά στο Ελληνικό τραπέζι, το γάλα δεν έχει την θέση που του αρμόζει καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει αντικατασταθεί από το αγελαδινό γάλα.
|
|
Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μια κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχουν.
|
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως στα πλαίσια μια ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής είναι σε θέση όχι μόνο να μας προσφέρουν προφύλαξη από πολλές ασθένειες αλλά παράλληλα να μας δίνουν ενέργεια με το σωστό τρόπο και καλύτερη ψυχική διάθεση.
|
|
Η ζέα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, κάτι που φαίνεται και από το ίδιο το όνομά της το οποίο σχετίζεται με τον όρο «ζειδωρός», που σημαίνει αυτός που δίνει ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με ιστορικά κείμενα, ο Μέγας Αλέξανδρος έδινε στους στρατιώτες τους ζέα, προκειμένου να είναι δυνατοί και υγιείς.
|
Το σιμιγδάλι (αρχ. ελλην. σεμίδαλις) είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα. |