links

 

       Η διατροφική αξία του κατσικίσιου γάλατος

Το γάλα με το οποίο αναθράφηκε ο Δίας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελληνική διατροφή. Παρόλο που το κατσικίσιο κρέας και το τυρί συναντάται συχνά στο Ελληνικό τραπέζι, το γάλα δεν έχει την θέση που του αρμόζει καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει αντικατασταθεί από το αγελαδινό γάλα.

 

 

περισσότερα...

 

Το σπανάκι και η διατροφική του αξία

Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μια κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχουν.
 

                                                                                  περισσότερα...

 

    

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως : Δύναμη για την υγεία

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως στα πλαίσια μια ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής είναι σε θέση όχι μόνο να μας προσφέρουν προφύλαξη από πολλές ασθένειες αλλά παράλληλα να μας δίνουν ενέργεια με το σωστό τρόπο και καλύτερη ψυχική διάθεση.

 

περισσότερα...

 

Ζέα: Ένας άγνωστος θυσαυρός

 Η ζέα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, κάτι που φαίνεται και από το ίδιο το όνομά της το οποίο σχετίζεται με τον όρο «ζειδωρός», που σημαίνει αυτός που δίνει ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με ιστορικά κείμενα, ο Μέγας Αλέξανδρος έδινε στους στρατιώτες τους ζέα, προκειμένου να είναι δυνατοί και υγιείς. 

 

περισσότερα...

 

Το σιμιγδάλι

 Το σιμιγδάλι (αρχ. ελλην. σεμίδαλις) είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα.

περισσότερα...